100 unge piger former fremtidens samfund på en mark uden for Herning

De skal bygge deres egne boliger, stå bag performances og eksperimentere med mad og konservering.

Udstyret med en god portion gåpåmod vil 100 unge piger i uge 27 omdanne udstillingsstedet Skovsnogen – Deep Forest Art Land til fremtidens spejderlejr.

De grønne pigespejdere samarbejder med Skovsnogen – Deep Forest Artland, om en camp, der vil give unge piger et fællesskab, hvor de prøver sig selv af på nye måder. De grønne pigespejdere har 100 års erfaring med lejrliv og med at lave udfordrende aktiviteter i naturen. Skovsnogen har på kort td opbygget et stærkt brand indenfor samtidskunst i nye rammer. Med partnerskabet vil de to foreninger bringe det bedste fra deres verdener sammen og forny både pigespejderne og introducere nye målgrupper til Skovsnogens univers.

Girl power

”Det er drømmen, at campen bliver et statement over al den power og det potentiale, som unge piger indeholder, men alt for ofte holder tilbage, fordi de ikke tror på sig selv.

For nogle af deltagerne vil det være nyt at bo i en camp og sove udendørs en hel uge, andre kommer ud af komfortzonen ved at medvirke i en performance og andre igen ved at indgå nye bekendtskaber,” siger lejrchef og pigespejder Maria Kristiane Brauner Pedersen.

Med campen vil Skovsnogen – Deep Forest Art Land og De grønne pigespejdere give de unge piger mulighed for at prøve forskellige udtryksformer af.

”En camp er noget, vi opbygger i fællesskab, og alles evner skal i spil, for at vi kan komme i mål. En camp er samtidig også flygtig. Den er et øjebliksbillede, hvor vi ikke skal tænke på, hvilket eftermæle vi får, og derfor kan vi føle os mere fri til at være tilstede i det. Flygtigheden understreger også et unikt fællesskab for dem, der er lige nu, lige her,” siger Kristina Taaning, daglig leder af Skovsnogen – Deep Forest Art Land.

Vildskab og værker

På campen bliver deltagerne kastet ud i mange nye og forskellige aktiviteter. Der vil blive bygget telte, tårne og frie rumlige konstruktioner, lavet faner og dragter, hugget totempæle, produceret nye sange, fremstillet duftgranater til lejrbålet – og meget andet!

Spejderbevægelsen har altid været optaget af at gøre børn og unge beredte til livet. Det kalder i dag på evner til at tænke kreativt, stille spørgsmål, undre sig og kaste sig ud i udfordringer.

”Vores samarbejde med Skovsnogen – Deep Forest Art Land betyder, at vi får rammerne for at give de unge piger mulighed for at øve sig i at tænke kreativt, samarbejde, bygge prototyper, lave fejl og prøve igen,” siger Maria Kristiane Brauner Pedersen, lejrchef for INGRID.

Kristina Taaning, der er daglig leder af Skovsnogen – Deep Forest Art Land, glæder sig også over, at Skovsnogen kan lægge natur til et sådan event.

”Vores mission er at åbne kunsten og det kreative op for så mange som muligt, der måske ikke føler sig hjemme i den verden normalt. Med campen her kombinerer vi lejrliv, spejder, girl power og kunst. Vi er så spændte på at se, hvilke aftryk deltagerne sætter på Skovsnogen – Deep Forest Art Land,” siger hun.

INGRID – Deep Forest Art Camp finder sted i uge 27 hos Skovsnogen. Campen afsluttes med en fest, hvor alle nysgerrige er velkomne til at se, hvad deltagerne har lavet i ugens løb.

Om De grønne pigespejdere

  • De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab med 4000 medlemmer fordelt på 120 lokale spejdergrupper i hele Danmark.
  • Gennem udfordrende aktiviteter i øjenhøjde får de piger til at turde mere
  • De blev etableret den 4. maj i 1919 og fejrer 100-års jubilæum i år.
  • De er det eneste spejderkorps i Danmark, der udelukkende er for piger, og som ledes af kvinder.

Se mere på pigespejder.dk

Om Skovsnogen – Deep Forest Art Land

  • Skovsnogen – Deep Forest Art Land blev etableret i 2009 i samarbejde med Friluftsrådet
  • Det er et udstillingssted for samtidskunst midt i en skov
  • Stedet er kendt for sine nyskabende samarbejder med blandt andet erhvervslivet
  • Udstillingsskoven er altid åben for gæster og det er gratis at gå rundt mellem kunstværkerne

Se mere på skovsnogen.dk

INGRID - Deep Forest Art Camp

Deltag i Deep Forest Art Camp, en uges sommerlejr og festival for piger mellem 13 og 20 år fra søndag d. 30. juni til fredag d. 5. juli.

Vi skaber lejr og festivalområde midt i den flotteste vestjyske natur med skov, eng, og å-løb. Her tilbyder vi spændende madoplevelser, udendørsaktiviteter og kunstnerdrevne workshops.

Kom alene eller sammen med dine venner og skolekammerater. Bliv en del af et fællesskab med lejrliv og kreative udfordringer. Vi har allieret os med De Grønne Pigespejdere, som har stor erfaring med at afvikle lejr i naturen, og som stiller med voksne frivillige hjælpere og lejrledelse. Skovsnogen – Deep Forest Artland står for workshops og de kunstneriske events.

Du behøver ikke have nogen særlige forudsætninger ud over lysten til at prøve nye udfordringer. Der vil hver dag være en lange række forskellige tilbud, og du kan vælge netop dem, som du og evt. dine venner gerne vil deltage i.

Om lejren/festivalen

Vi opbygger en stor camp med overnatningstelte, toilet og bad, loungeområde med kæmpe tipitelt, der ligger ned til en lille sandstrand ved åen, og meget mere.​

Den første dag lærer vi hinanden at kende, samtidig med at vi gør lejren færdig og sørger for, at alle bliver indkvarteret i telte. Ellers ser dagene sådan ud; Du vågner og går til morgenmad. Herefter er der fællessamling, og så begynder dagens workshops og aktiviteter. Midt på dagen er der frokost og middagspause. Derefter genoptager vi aktiviteterne. Efter aftensmad er der plads til jeres egne aktiviteter foruden events, koncert, film i skovbiografen og hygge. Som afslutning inviterer vi fredag d. 5. juli til afslutningsfest og fernisering for dine venner og familie med underholdning og spisning.

Om de kunstneriske workshops

De mange billedkunstnere bidrager med forskelligartede projekter og workshops. Lav blandt andet et parfumedestilleri og duftbomber med billedkunstner Nanna Abel, lav et køkken og nyskabende mad med kok og billedkunstner Søren Aagaard, lav en lydinstallation med Ragnhild May, og begrav skulpturer i skovbunden med Biba Fibiger. Kunstnerne samarbejder også med dig om at bygge elementer til lejren på spændende måder.

Om Skovsnogen – Deep Forest Artland

Med de mange workshops og indslag som omdrejningspunkt er der rig mulighed for at udforske den fantastiske natur i det 27 hektar store naturområde, som udgør Skovsnogen – Deep Forest Artland. Her er en lang række kunstneriske værker og installationer, som hele tiden overrasker dig på vejen rundt i det store område. Vi har eksisteret siden 2009 og har hvert år ca. 25.000 besøgende, samt en skole- og besøgstjeneste, der årligt laver arrangementer for op imod 3000 fortrinsvis børn og unge.

Om De Grønne Pigespejdere.

De Grønne pigespejdere fylder 100 år i 2019 og vil gerne fejre det ved at lave en lejr for alle piger, spejdere som ikke spejdere, og i samarbejde vende den velkendte spejderlejr på hovedet og komme med nogle nye og vilde bud på, hvordan en lejr kan se ud.

Praktisk info

En lang række fonde har bidraget med tilskud til lejren, så I kan deltage til en symbolsk egenbetaling på kr. 240, der dækker alle omkostninger inkl. workshops, aktiviteter og forplejning. Vi har 10 fripladser til jer, hvor egenbetalingen kan være en udfordring.

En lang række fonde har bidraget med tilskud til lejren, så I kan deltage til en symbolsk egenbetaling på kr. 240, der dækker alle omkostninger inkl. workshops, aktiviteter og forplejning. Vi har 10 fripladser til jer, hvor egenbetalingen kan være en udfordring.

Skoletjeneste
Kristina Taaning
skovsnogen@hotmail.com
M: +45266

Calendar event

De deltagende kunstnere

Pernille kapper Williams

Sophie Hjerl

Biba Fibiger

Nanna Abell

Vladas Suncovas

Marianne Skaarup

René Schmidt

Marika Seidler

Heidi Hove

Lisbeth Bank og Pernille Bøggild

Cecilie Bendixen og Sophus Ejler Jepsen

Signe Boe

Jacob O Henry

Ragnhild May og Ea Borre

Søren Aagaard

Benedikte Bjerre

Nils Elvebakk Skalegård

Nicole Cecilie Bitsch Pedersen