Karensminde

Oplev levende historie på fortidens Karensminde

Gården Karensminde er et levende museum, hvor marken, dyrene og en masse frivillige er med til at gøre gården og din oplevelse levende. De mange lokaler har hver sin historie at fortælle om en anden tid, hvor hverdagen stod på andet end smartphones og elektriske løbehjul. De frivillige fortæller gerne om deres arbejde og komme med anekdoter om gårdens historie.

På Museumscenter Karensminde er der rig mulighed for at komme tæt på dyrene. Nogle dage kan du give en hånd med, når æggene skal hentes ind fra hønsene. Gå en tur i stalden og se på grisen, som ofte har smågrise. Du kan også se og kæle med kaninerne, der ligger og hygger sig i deres bure.

På alle aktivitetsdage er der mulighed for at deltage i aktiviteter. Få en tur i den gamle hestevogn, byg jeres egen flyvemaskine i træværkstedet eller tag med smeden ind og lav et lille hjerte på den store ambolt. I stuehuset er de frivillige i gang med lækre gammeldags retter med fokus på årstiden og gårdens egne råvarer. Mangler du noget til den søde tand, kan du i laden kan du købe de populære Karensmindevafler og nyde sammen med en kop kaffe eller kakao.

Se museets åbningstider og læs mere om vintersæsonens mange spændende aktiviteter!