Deep Forest Art Land styrker sin position som en populær attraktion med ansættelsen af ny ledelse og iværksættelsen af en ambitiøs udviklingsplan.

I den dybe skov mellem Herning og Billund har samtidskunsten siden 2010 været tilgængelig på helt nye måder. Her møder børnefamilien samtidskunsten midt i den vilde natur. Og så sker der noget! Omkring 50.000 mennesker besøger hvert år Deep Forest Art Land, der kombinerer flere ting, som familien i dag efterspørger. Det er en vandretur, et socialt mødested, en ny erfaring og en mulighed for at koble af mentalt. Nu står Deep Forest Art Land midt i en spændende udviklingsperiode, der vil udvide de arkitektoniske rammer og styrke kunst- og naturindholdet, samt formidling, uddannelse og aktivitetsprogram.

I forbindelse med dette arbejde bliver de to oprindelige stiftere, Søren Taaning og René Schmidt, nu officielt en del af organisationen. Søren Taaning stopper som rektor på Det Jyske Kunstakademi for at tiltræde stillingen som direktør i Deep Forest Art Land fra d. 1. august. René Schmidt er allerede tiltrådt som Kunstinspektør. Endelig bliver Kristina Taaning Formidlings- og Programchef.

Kristina Taaning, der i dag er Daglig Leder, “ser frem til at have større fokus på formidling og de besøgendes direkte møde med kunsten og kunstneren, og hvordan kunsten kan inspirere og udfordre os”.

René Schmidt vil fortsat arbejde som billedhugger og har netop afsluttet arbejdet med en stor kunstinstallation til den nye Metrostation på Sluseholmen. Men siden årsskiftet har hovedvægten ligget på Deep Forest Art Land med realiseringen af den nye udviklingsplan samt fokus på udviklingen af det kunstneriske indhold og produktionen af nye værker i det kommende værkstedsmiljø.

For Søren Taaning betyder den nye stilling som direktør et farvel til Det Jyske Kunstakademi: “Jeg ser tilbage med glæde og taknemmelighed på min tid som rektor på Kunstakademiet. Men muligheden for at tiltræde den nye stilling og have fuld fokus på at realisere Deep Forest Art Lands potentiale er en gammel drøm, som nu går i opfyldelse.”

Formand Finn Poulsen udtrykker stor tilfredshed med det grundlag, der nu er skabt: “Sidste år etablerede vi grundlaget og økonomien for en meget ambitiøs udviklingsplan til 60 mio. kr. Nu har vi etableret en stærk og bæredygtig organisering, der kan føre vores udviklingsplan i mål og sikre grundlaget på lang sigt. Vi ser frem til at fortsætte vores rejse med vores dedikerede ledelsesteam og vores fællesskab af medarbejdere, frivillige, kunstnere, tilskudsgivere og besøgende.

For uddybning af ovenstående, kontakt Søren Taaning,

søren@deepforestartland.dk

Mobil: +45 30258658