PRESSEMEDELELSE

Nye muligheder i kunsten og naturen med udvikling af Deep Forest Art Land til 57 millioner kr.

Mere end 50.000 mennesker tager hvert år på ekspedition i Deep Forest Art Land, syd for Herning, og nu byder stedet snart på endnu flere spændende oplevelser med støtte på 57 millioner kr. fra 11 danske fonde.

Visionsskitse af "The Shelter" set oppefra

Visionsskitse af "The Shelter" set fra siden

Deep Forest Art Land har etableret sig som en populær attraktion for familier, kunstentusiaster og naturelskere. Og i løbet af den næste årrække kan de mange gæster se frem til endnu flere spændende oplevelser i skoven.

Deep Forest Art Land har nemlig netop modtaget støtte på godt 57 millioner kr. til at realisere udviklingsprojektet ’I kunsten og naturen sammen’, samt deres vision om den banebrydende arkitektoniske konstruktion, ‘The Shelter’.

Projektet, som vil udvide mulighederne for aktivt udeliv, kulturproduktion og samvær i skoven, er støttet af en bred koalition af danske fonde, herunder Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Nordea-fonden, Ny Carlsberg Fonden, Augustinus Fonden og Ole Kirks Fond, og med den sidste bevilling på 10 millioner kr. fra A.P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal går arbejdet nu for alvor i gang.

For A.P. Møller Fonden har det været afgørende at bidrage til at åbne kunsten og naturen op for endnu flere mennesker.

Og Hos Deep Forest Art Land glæder de sig over snart at kunne begynde arbejdet:

”Dette projekt er resultatet af mange års målrettet arbejdet med, hvordan vi bedst muligt kombinerer interessen for kunst og kultur med ønsket om at komme ud i naturen, og vi ser frem til at bruge de mange erfaringer til at videreudvikle stedet” fortæller Finn Poulsen, bestyrelsesformand i Deep Forest Art Land.

Projektet vil derfor også arbejde bredt med både kunsten, naturen og de faciliteter, som udgør stedets rammer.

Dette inkluderer blandt andet opførelsen af ‘The Shelter’, en innovativ udendørs bygning designet til at fungere som et aktivt mødested, som vil fungere som en naturlig forlængelse af skovstien og kunne udforskes indeni, udenom og ovenpå.

 

Visionsskitse af "The Shelter" set oppefra

Og Kristina Taaning, daglig leder af Deep Forest Art Land, ser allerede mange muligheder for fremtiden:

”Med projektet får endnu flere forskellige brugergrupper mulighed for at samles og inspireres i utraditionelle omgivelser, og vi får mulighed for at skabe helt nye møder mellem publikum, naturen og samtidskunsten. Tak til A.P. Møller Fonden og de andre fonde for at gøre det muligt at realisere projektet,” siger Kristina Taaning, daglig leder af Deep Forest Art Land.

Hun fremhæver bl.a. nye produktionsfaciliteter og muligheden for at opbygge flere værker til stedet stedet og herigennem inddrage de besøgende i den kreative proces, samt rammer for afholdelse af flere workshops og skoleundervisning i skoven.

 

Projektet kommer til at løbe over de næste 4 år, og ifølge Finn Poulsen er arbejdet allerede påbegyndt:

”Med dette projekt tager vi næste skridt mod at konsolidere og videreudvikle stedet, og vi er allerede i fuld gang med at planlægge de første skridt i fællesskab med vores forskellige samarbejdspartnere,” siger han.

Projektet ”I kunsten og naturen sammen” er støttet af Realdania, A.P. Møller Fonden, Nordeafonden, Lokale- og Anlægsfonden, Herning Kommune, Ny Carlsberg Fonden, Augustinus Fonden, Ole Kirks Fond, Obelske Familiefond, Louis Hansen Fonden, Ege Fonden, Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond.

Det fulde projekt afvikles fra 2023 til 2027.

"The Shelter" set fra siden trukket ud

Visionsskitse af "The Shelter" set fra siden