Med sit værk i Deep Forest Art Land vil Gaston genskabe noget, som vi ofte overser i byerne; ventilationsristen. Netop sådan én bliver meget malplaceret etableret midt inde i skoven som en slags portal til en underverden.

Gustav Gaston er fascineret af teknologien og dens påvirkning på det moderne menneske. Han arbejder med skulptur og installation, og skaber gennem lys, lyd og objekter en slags scene, som beskueren kan træde ind i, for at genkalde sig en bestemt følelse eller situation fra virkeligheden. Til det bruger han især genkendelighed og repetition som visuelle greb.

Gaston skiller bl.a. masseproduceret udstyr ad. De forskellige dele sorteres ud fra materiale og ligheder, og sættes sammen til nye objekter, der er svære at kategorisere; er det teknisk udstyr eller et kunstværk – en slags readymade af det udstyr, som de er skabt ud af?

I deres tvetydige fremtoning begynder de at diskutere deres tidligere funktion og deres nye rolle som kunstværk.

Gastons værk til Deep Forest Art Land er støttet af Louis-Hansen Fonden.

Om Gustav Gaston

Gustav Gaston er uddannet fra Det kongelige kunstakademi (2022) og Pernbys Målarskola, Stockholm (2011-2013). Han har bl.a. udstillet til Art Week 2023 (Bikubenfonden/protempore.art), på Alta Art Space (SV), Kunstsalonen (DK), Danish Design Awards, aaaa Nordhavn, og Kunsthal Charlottenborg.

Se hans hjemmeside HER.