Siska Katrine Jørgensen arbejder ofte stedsspecifikt, og til sit værk i Deep Forest Art Land vil hun tage udgangspunkt i noget, som skoven har en masse af; træ! Et sted i skoven vil hun fremstille afstøbninger i forskellige træstørrelser - men i hvilken form denne gang?

Repræsentation, andethed og hvornår noget betegnes som ‘noget’, er temaer som Siska Katrine Jørgensen er optaget af. Hun bruger genkendelige ting fra industrien og vores dagligdag, og støber dem i et materiale som relaterer sig til deres omgivelser. F.eks. et industrielt kværn støbt i gurkemeje eller en gravko delvist lavet af sand.

Hun forskyder forståelsen af det, vi tror, vi kender og der er altid et element af opløsning i værkerne. Både helt fysisk fordi nogle af skulpturerne bliver opløst over tid, men også gennem hendes materialevalg, når hun støber, som gør at den ellers genkendelige form pludselig bliver noget ‘andet’.

Siska Katrine Jørgensens værk til Deep Forest Art Land er støttet af Louis-Hansen Fonden.

Om Siska Katrine Jørgensen

Siska Katrine Jørgensen (f.1991) er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi (2020) og fra Kunsthøgskolen i Bergen (2017). Hun er bl.a. repræsenteret i Hollufgård Skulpturpark, Deep Forest Art Land, Skulpturlandsby Selde, After The Butcher (DE), og har udstillet på Kunsthal Charlottenborg, Vestre Kirkegård og Den Kongelige Afstøbningssamling i København.

Se hendes hjemmeside HER.